دوشنبه ۳۰ مرداد ۰۲ | ۱۲:۱۱ ۸ بازديد
برخلاف دیگر متاع ها، نیترات پتاسیم از روش رسوب کریستالها موجب انسداد توبول ها یا این که کاهش جریان هیدرولیکی عاج دندان نمیشود. بر پایه ی مطالعات ویلچگر و ارمرت (28) و بستنی (74)، نیترات پتاسیم تاثیر ضد آلرژی دندانی داراست. باور بر اینست که ارتقاء غلظت پتاسیم بیرون سلولی در پیرامون فیبرهای عصبی موجب دپلاریزاسیون این فیبرها میگردد و از ریپلاریزاسیون، کار آکسونها و عبور پاداش های عصبی پرهیز می نماید و بنابراین پتانسیل فعالیت عصبی متخصص دندانپزشک را غیر فعال می سازد.
کلرید استرنسیم و کلرید زینک هر دو رسوب دهنده پروتئینها می باشذد. آنان با رسوب مواد ارگانیک و دناتوره کردن ادنتوبلاست ها موجب تشکیل یک لایه غیر قابل عبور میشوند که از تکان مایعات خودداری می نماید و تاثیر انسدادی داراست. بعداز اجرا نظارت در زمینه ی جریان مایعات عاجی، مینکوف و اکسلرود (75)بدین سود رسیدند که مصرف خانگی و منظم خمیر دندانهای دربردارنده کلرید استرنسدم 10% یک شیوه اثرگذار در کاهش DH میباشد.
اما درصورتی که استرنسیم و فلوراید هم زمان در یک فرآورده جانور باشند، با هم وا~ش میدهند. منش پرهیز از این واکذش، استعمال از استات استرنسیم و فلوراید است ( ٧6،٧٧ ).
ادهزیوها
مواد ترمیمی چسبنده و ادهزیوها تحت عنوان سیلر در توبولهای عاجی قابل به کارگیری هستند. بعضی مطالعات اثرات این مواد بر عاج اکسپوز گردیده ضایعات منطقه سرویکال را تحقیق کردند و آرم دادذد آنان باعث مهر و موم استوار و مدید توبولهای عاجی میگردند به جز در مواقعی که ماده ترمیمی در گیر شکستگی خواهد شد( ٩٠ ).
ضد آلرژی های رزینی مانند اشکال Gluma Desensitizer (Heraeus Kulzer) کالا هایی می باشند که با عاج لینک برقرار می نمایند و میتوانند بطور موءثر موجب انسداد توبولهای گشوده عاجی شوند. آن ها بمنظور اثر فوری و وقتگیر برهه زمانی پیاده سازی گردیده اند و
ضد آلرژی های رزینی مانند گونه های Gluma Desensitizer (Heraeus Kulzer) مال هایی می باشند که با عاج لینک و پیوند برقرار می نمایند و میتوانند بطور موءثر موجب انسداد توبولهای گشوده عاجی شوند. آنها بمنظور اثر فوری و زمان بر بازه زمانی پیاده سازی گردیده اند و تحقیق های کلینیکی اینگونه آثاری را نماد داده اند. این مواد نسبتا نو میباشند و برای معالجه آلرژی دندانی امیدوارکننده هستند. ترکیبات اساسی آنان هیدروکسی اتیل متاکریلات (HEMA)، کلرید بنزالکوندم، گلوتارآلدئید و فلوراید است.
HEMA موجب انسرداد فیزیکی توبول های عاجی میگردد و گلوتارآلدئید موجب منعقد پروتئین های پلاسمایی مو جود در مایع توبولهای عاجی میگردد و به این ترتیب سبب به کاهش نفوذپذیری عاج می شوذد. HEMA ممکن میباشد بوسیله عاج دندان و کلاژن جذب خواهد شد و گلوتارآلدئید میتواند با کلاژن و آلبومین سرم گاوی لینک و پیوند عرضی تشکیل دهد. این یافته ها که نتیجه ها بازرسی کین و همیاران ( ٧٩ ) میباشد، تاثیر ضد آلرژی گلوما را از روش دو برخورد توصیه میکنند. در برخورد اولیه، گلوتارآلدئید با بخشی از آلبومین سرمی جان دار در مایع عاجی برخورد میدهد که سبب ساز به رسوب آلبومین میشود. آنگاه در مرحله دوم، واکذش گلوتارآلدئید با آلبومین سبب به پلیمریزاسیون HEMA میگردد.
رزین کامپوزیت ها و سمان های گلاس آینومر همینطور وارنیش ها و ادهزیوهای دندانی میتوانند تحت عنوان مواد پرکننده فعالیت نمایند و بنابراین منافذ ورودی توبولهای گشوده دندانی را مسدود می نمایند و با تشکیل یک پوشش مهر و موم
لیزرراپی که بوسیله کیمارو و همیاران برای معالجه DH سفارش شدهاست( ٨۵ )، بسته به نوع لیزر و پارامترهای گزینه استعمال فی مابین 5.2 تا ١٠٠ درصد موءثر بوده میباشد. طبق تحقیق آنها، لیزر نسبت به بقیه روشهای درمانی موثرتر میباشد، اما اثربخشی آن در آلرژی های شدید دندانی کمتر میباشد. مکانیسرم لیزر در معالجه DH به خیر شناخته نشده میباشد( ٨۵ ).
کننده بازدارنده از آلرژی دندانی میشوند. اما کاربرد مواد ترمیمی برای معالجه DH می بایست به مواقعی محصور خواهد شد که از دست رفتگی ساختار دندان وجود دارااست( ٨٣ - 6٩،٨٠ ).
در استیناف پاول، گوردون، و جانسون کاهش شایان توجه آلرژی دندانب بعداز ترمیم post-operative DH)) نسبت به تک تک محرکها، صرفا در استعمال از گلاس آینومر یا این که رزین کامپوزیت و یا این که ترکیبی از رزین کامپوزیت با لاینر گلاس آینومر مشاهده شوید. پس از 6 ماه کاهش آلرژی نممبت به مشوق هوا ٧٨ - ۵٧ درمدد، گرما.٨٠ ´ و سوزوسرما ٧6 - ۵٧ درصد گزارمش شد.
گرچه در ارتباط ترمیم ضایعات سوای پوسیدگی حوزه سرویکال اختلاف حیث وجود داراست. ولی اکثر متخصصان جاری ساختن ترمیم را فقط در مفاد جراحت ساختارهای دندانی، اکسپوز شدن پالپ، دشواری ایجاد کرد دنچر بدلیل شرایط ضایعه و نیز بروز ایرادات استتیک ضروری میدانند.
درمانهای تهاجمی خیس مانند ایفا ترمیم و برداشت پالپ در مواقعی بعنوان معالجه انتخابی بکار برده میگردند که بهبود درد بوسیله روشهای محافظه کارانه با ناکامی روبرو خواهد شد( ٨٢ ).
دوماژم پا لیزر
لیزرراپی که به وسیله کیمارو و همیاران برای معالجه DH پیشنهاد گردیدهاست( ٨۵ )، بسته به نوع لیزر و پارامترهای آیتم استعمال میان 5.2 تا ١٠٠ درصد موءثر بوده میباشد. طبق تفحص آنان، لیزر نسبت به بقیه روشهای درمانی موثرتر میباشد، ولی اثربخشی آن در آلرژی های شدید دندانی کمتر میباشد. مکانیسرم لیزر در معالجه DH به خیر شناخته نشده میباشد( ٨۵ ). گرچه طبق توصیه پاشلی( 47 ) بهبودی نتایج
از لیزرتراپی ممکن میباشد بدلیل منعقد و رسوب پروتئین پلاسمای مو جود در مایع عاجی و یا این که از روش تغییرو تحول عمل فیبرهای عصبی نتایج خواهد شد. رسیدگی مک کاتی و همیاران ( 86 ) نماد بخشید بهبود DH قادر است بدلیل تغییراتی باشد که در سطح عاج ریشه فیس میدهد و بطور فیزیکی توبولهای عاجی را مسدود می نماید.